Door designers, voor designers

Met onze passie en kennis voor design en circulariteit produceren wij gerecycled kunststof plaatmateriaal.

Kunststof, een van de meest gebruikte grondstoffen in de miljarden industrie van de wereldwijde massaproductie is door de slechtverteerbaarheid verwoestend voor het milieu. Wij recyclen deze gigantische afvalstroom door het af te nemen van lokale partners en dit in-huis te verwerking tot plaatmateriaal. Niet als massaproduct maar als uniek seriematig materiaal met een verhaal en een missie.

Bewustzijn vergroten, verspillen verkleinen. – dat is onze missie

Onze visie

Samen de wereld een stukje beter kunnen maken. In samenwerking met het bedrijf verwerken wij onnodig bedrijfsafval, tot spraakmakende, inspirerende en vernieuwende producten.

Wij willen ieder bedrijf bewust maken en stimuleren om daadwerkelijk afvalstromen opnieuw te gebruiken. Door te zorgen voor een tweede bestemming dringen we de hoeveelheid afval terug en voorkomen we dat dit wordt verbrandt of in de zee terecht komt.  

Dit is waar wij voor staan. Help ons mee aan het creëren van een circulaire wereld.

Henderson Island, which lies in the eastern South Pacific, is one of the few atolls in the world whose ecology has been practically untouched by a human presence. (…) in 2017, scientists discovered that Henderson Island has the highest density of debris recorded anywhere in the world. We must take action.

– Mechtild Rössler | Director UNESCO World Heritage Centre

Bewustwording

Bredere aandacht voor duurzaamheid en het omgaan met afvalstromen. Dat is nodig om circulariteit echt een boost te geven. Circlefied is niet het bedrijf wat aan massaproductie doet. Wat wel? Opvallende circulaire producten/ eye-catchers vervaardigen uit bedrijfsafval om medewerkers, klanten en de publieke opinie na te laten denken. Van CEO tot basisschoolleerling.

Circulair sinds 2018

2018

2020

2021

Begin 2018 is Circlefied gestart als studieproject aan de Minor Ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam. Het doel was het opzetten van een ontwerpbureau met eigen productiemogelijkheden waarbij circulariteit centraal stond. Al snel kwamen wij er achter dat er een patroon te herkennen was waarom onze klanten moeite hadden met het doorvoeren van circulaire producten/ projecten.

In onze ogen zijn deze probleempunten nog steeds actueel en dus ook leidend voor onze aanpak.

  • Uitstraling: Organisaties zijn op papier druk bezig met duurzaamheid/ circulariteit maar weten niet hoe ze dit moeten overdragen naar de klant, medewerker en publieke opinie.
  • De juiste persoon: Circulariteit grenst op meerdere vlakken binnen organisaties (economisch, marketing, interieur) en hebben moeite om 1 lijn te handelen.
  • Expertise, kennis en het netwerk op het gebied van circulariteit ontbreekt om stappen te maken.

Coaching van start-ups

Ook vandaag de dag zijn wij nog nauw verbonden met de Minor Ondernemerschap. Doormiddel van o.a. expert gesprekken informeren wij start-ups over circulariteit en laten wij zien hoe slim om gaan met materiaal stromen een positieve impact heeft op de bedrijfsvoering. In onze ogen kan en moet elk bedrijf stappen zetten naar een circulaire bedrijfsvoering.

Het delen van ons verhaal

Naast het coachen van diverse start-ups delen wij onze bedrijfsvisie graag op evenementen en beurzen.