Dé circulaire ontwerp en productiestudio

Wij zijn gespecialiseerd in het hergebruik van kunststof bedrijfsafval. Met een eigen ontwikkelde productiemethode kunnen wij verschillende kunststof soorten onder druk en verhitting samenpersen tot kleurvol plaatmateriaal. 

Op deze manier kunnen wij afgedankte kunststofproducten vermalen en een tweede leven geven als plaatmateriaal, waaruit wij op projectbasis nieuwe producten kunnen ontwerpen en produceren. 

Van A tot Z

Circlefied is dé circulaire designstudio voor jouw zakelijk interieur en/of circulair project. Door onze combinatie van gediplomeerde ontwerpers en praktijk gericht testen van diverse afvalstromen zijn wij in staat om uw circulaire project professioneel, vakkundig en duurzaam tot een goed einde te brengen. 

Personal Touch

Wij focussen ons op serieproductie met een personal touch. Door het proces van ontwerpen, testen en produceren zoveel mogelijk zelf te doen houden wij de controle en zorgen wij voor overzicht en duidelijkheid naar onze klanten en partners. Desondanks zijn wij niet bang om werk uit handen te geven aan partijen die simpelweg beter zijn in bepaalde vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan plaatbewerkers, drukkerijen of sociale werkplaatsen in regio Amsterdam waar wij nauw contact mee hebben. Dit om onze klanten te kunnen voorzien van ontwerp tot en met productie.

materiaal zichtbaar

Met onze productietechniek is het mogelijk om de originele reststroom zichtbaar te houden in het plaatmateriaal. Hierdoor kunnen teksten, logo’s en kleuren behouden blijven. Maar ook sommige vormen zoals het oranje sinaasappelnetje op de afbeelding hiernaast. 

Door het zichtbaar houden van de originele materiaalstroom is recycling zichtbaarder en tastbaarder. 

Onze werkwijze

 • Kennismaking

  De samenwerking met de klant is voor ons essentieel, omdat wij hun afvalstromen nodig hebben om nieuwe producten te creëren. De kennismaking en het daarop volgende klantcontact is cruciaal om deze samenwerking zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Daarnaast helpt dit ons een duidelijk beeld te schetsen van de situatie is en wat de klant verwacht.

 • Grondstof

  De grondstoffen waarmee wij onze producten maken, zijn afkomstig van de afvalstromen van de klant. Wij richten ons hierbij voornamelijk op het hergebruik van kunststoffen, en denken daarnaast graag mee over het gebruik van andere afvalstromen. Als afgestudeerd productontwerpers hebben wij de kennis om te kunnen bepalen welke grondstoffen er geschikt zijn en wat daarmee mogelijk is.

 • Ontwerp

  De hergebruikte grondstoffen blijven tijdens het ontwerpproces een essentiële rol spelen omdat deze bepalen wat mogelijk is en hoe het product er uit komt te zien. Door onze ervaring op het gebied van circulaire ontwerpen en het werken met computerprogramma's zoals Illustrator, Photoshop en Fusion 360, hebben wij de juiste kennis en programma's om projecten op een professionele manier te realiseren.

 • Verwerking

  Het verhaal en de oorsprong achter de gebruikte grondstoffen vinden wij van groot belang, omdat juist dit uniek is voor elk bedrijf en laat zien hoe het bedrijf omgaat met afvalstromen. Onze ontwerpen maken hergebruik zichtbaar en begrijpelijk voor iedereen. Voor het recyclen van kunststoffen hebben wij een unieke productiemethode ontwikkeld waarbij logo’s, teksten en kleuren behouden blijven.

 • Productie

  Het persen van kunststof panelen doen wij met eigen apparatuur. Daardoor kan in overleg met de klant de samenstelling van de platen worden bepaald. Alle projecten worden tot in hoeverre mogelijk in eigen werkplaats gerealiseerd. Onderdelen die wij zelf niet kunnen produceren, worden in goed overleg uitbesteed aan lokale partijen.

 • Montage en demontage

  Naast het ontwerpen en produceren van de producten verzorgen wij ook zelf de montage. Onze producten zijn cradle-to-cradle ontworpen dit houdt in dat ze na gebruik altijd weer te ontleden zijn tot individuele grondstoffen. Hierdoor zijn onze producten niet alleen gerecycled maar ook zelf recyclebaar, waardoor de grondstofstroom vercirkeld (circlefied) is.

 • Promotie

  Met onze producten willen wij afvalbewustzijn creëren bij bedrijven, hun klanten en het personeel. Dit is dan ook de boodschap die we met onze producten willen overbrengen. Om dit te ondersteunen komen wij graag na het project langs om uitleg te geven aan klanten en personeel. Daarnaast kunnen wij voor extra toelichting zorgen, bijvoorbeeld door middel van informatiepanelen of beeldmateriaal voor marketingdoeleinden.